Brioche cu crema de patiserie

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 11618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru crema de patiserie:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 30 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • Garnitura:
  • 100 gr pepite de ciocolata
  • 50 gr de stafide (eu nu am pus)
  • zahar ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit.

Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine.

Se framanta aluatul bine si se tine pentru 1 ora la crescut intr-un vas acoperit la loc cald.

Se prepara crema astfel:Se pune intr-un vas laptele cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul si se pun pe foc.

Se amesteca bine pana devine o crema .Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta in forma dreptunghiulara cu ajutorul unui rulou de patiserie si se unge cu crema de patiserie obtinuta,apoi peste crema se pun pepitele de ciocolata si stafidele (eu nu am pus).

Se ruleaza si se taie in 7 bucati egale.

Acestea se pun intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a crescut se da forma (tava) la cuptor la 180°c pana se rumenesc frumos.

La final se pudreaza cu zahar pudra sau se poate unge cu un sirop sau un gem de caise.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata